Veelgestelde vragen

Vind het antwoord op uw vraag

Bestellen & betalen

 • Wat is de contractduur van mijn pakket bij KPN?

  De standaard contractduur van een abonnement bij KPN is altijd één jaar. Hierna kunt u uw contract maandelijks opzeggen.
 • Wat is mijn voordeel wanneer ik online bestel?

  • U betaalt pas als u uw internet heeft
  • Betrouwbare levering door PostNL
  • Zorgeloze gratis installatie
  • Geen verzendkosten
  • Gratis annulering en retournering

  • Vergelijk hier alle pakketten van KPN
 • Wat is de status van mijn bestelling?

  Via de KPN bestelstatus kunt u de status van uw bestelling nagaan. U kunt uw pakket vanaf 2 werkdagen na bestelling volgen. Tip: zorg dat u uw officiële orderbevestiging bij de hand hebt.
 • Ik zit bij een andere provider. Hoe werkt de gratis Overstapservice?

  Tijdens uw bestelling kunt u gebruikmaken van de gratis Overstapservice. Klik tijdens de bestelling op 'ik wil dat KPN mijn abonnement(en) opzegt'. Wij zeggen uw abonnement en extra's zoals tv-zenders voor u op aan de hand van uw gegevens. De voordelen:

  • Naadloze overstap
  • Wij regelen uw overstap aan de hand van uw gegevens.
  • 23 werkdagen overstaptijd i.v.m. wettelijk opzegtermijn oude provider

  Vergelijk hier alle pakketten van KPN
 • Wat is het voordeel van zelf de overstap regelen?

  Als u zelf uw contract bij uw huidige provider opzegt, kunt u ervoor zorgen dat de abonnementen overlappen of juist dat er een gat tussen de twee abonnementen zit. De voordelen hiervan zijn:

 • Welke dag betaal ik de automatische incasso?

  De datum dat de factuur uitkomt is bij iedere klant anders. Dit heeft te maken met de ingangsdatum van het abonnement. U betaalt pas vanaf het moment dat u internet hebt. U kunt uw 'betaaldag' opvragen bij onze klantenservice. Het is enkel mogelijk om een wensdatum voor automatische incasso in te laten stellen als het incasseren niet mogelijk is vanwege onvoldoende saldo.
 • Kan ik alleen via automatische incasso betalen?

  Ja, tijdens uw bestelling vult u uw IBAN in en gaat u een betalingsverplichting aan voor minimaal 1 jaar. U betaalt vanaf uw aansluitdatum. Na een jaar bent u vrij om iedere maand op te zeggen.
 • Wat als ik toch wil annuleren en het pakket retourneren?

  We hopen het niet natuurlijk, maar als u zich toch bedenkt, kunt u uw bestelling binnen 14 dagen annuleren. Deze termijn gaat in vanaf het moment dat u uw officiële bevestiging hebt ontvangen per post of e-mail. Het abonnement loopt daarna minimaal 1 jaar. Binnen dat jaar kunt u niet kosteloos opzeggen. Daarna wordt uw abonnement vanzelf omgezet in een abonnement voor onbepaalde tijd. Het abonnement is dan per maand opzegbaar. U kunt het abonnement opzeggen via 0800-0403 of via KPN.com/opzeggen.
 • Kan ik mijn producten aansluiten op verschillende adressen?

  Het is niet mogelijk om producten uit 1 abonnement op verschillende adressen te gebruiken. U kunt deze enkel gebruiken op het door u opgegeven werkadres. U kunt bijvoorbeeld niet uw Interactieve TV thuis gebruiken als u internet op een werkadres hebt afgesloten.
 • Krijg ik alle kosten op 1 factuur?

  Wij begrijpen dat u zo min mogelijk tijd aan administratie wilt verspillen en meer tijd aan het echte werk. U krijgt daarom alle kosten van internet, vaste telefonie en televisie (afhankelijk van uw gekozen pakket) maandelijks op 1 overzichtelijke factuur. Wel zo fijn! Heeft u ook een KPN mobiel abonnement? Deze krijgt u op een aparte factuur.
 • Kan ik als klant van KPN ÉÉN of consumenten Thuis overstappen op KleinZakelijk Vast?

  Ja, als u nu een consumenten abonnement Thuis of een zakelijk KPN ÉÉN abonnement heeft en u wil van de voordelen van KleinZakelijk Vast genieten kunt u overstappen. U krijgt dan een nieuw jaarcontract. Indien u een vast telefoonnummer heeft, gaat deze met u mee.

  Let op: het kan voorkomen dat u huidige diensten niet kan meenemen bij de overstap naar KleinZakelijke abonnementen. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Levering & installatie

 • Wat is de levertijd van mijn pakket?

  • Bent u nog geen klant, dan heeft u binnen gemiddeld 9 werkdagen KPN op uw adres.

  Uw installatiepakket krijgt u uiterlijk 3 dagen voor uw aansluitdatum, maar we gaan ons best doen om ervoor te zorgen dat u het eerder krijgt.
 • Wanneer wordt mijn product geïnstalleerd?

  U kunt een installatieafspraak maken op een moment dat het u uitkomt. Na uw bestelling ontvangt u binnen enkele werkdagen per mail of post de orderbevestiging met de gegevens hiervoor. De monteur is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00. De monteur installeert het modem, max. 2 televisies (afhankelijk van uw pakket), 1 laptop, pc of tablet en zorgt voor een werkende vaste telefoonaansluiting. In sommige gevallen is een monteur noodzakelijk, dit staat in uw orderbevestiging.

  U hoeft overigens geen gebruik te maken van de Gratis Monteur. Ons pakket is namelijk zo eenvoudig te installeren, dat iedereen het binnen 20 minuten zelf kan.

 • Hoe maak ik een afspraak voor de Gratis installatie?

  Na uw bestelling ontvangt u binnen enkele werkdagen per mail of post de orderbevestiging met de gegevens om een installatieafspraak te maken. U kunt daarna ook direct onze klantenservice bellen. De monteur is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00.

  U hoeft overigens geen afspraak te maken. Ons pakket is namelijk zo eenvoudig te installeren, dat iedereen het binnen 20 minuten zelf kan.
 • Ik wil graag zelf mijn pakket installeren, kan dat?

  Ja, dat kan zeker. Ons pakket is namelijk zo eenvoudig te installeren, dat iedereen het binnen 20 minuten zelf kan. Dat vinden we belangrijk: dat het pakket geïnstalleerd kan worden binnen een paar simpele stappen. Ook als u niet technisch bent. Wilt u toch hulp? Dan kunt u altijd nog de Gratis Monteur inschakelen. In sommige gevallen is een monteur noodzakelijk. Hiervan brengen we u na uw bestelling op de hoogte. Op deze manier garandeert KPN altijd een zorgeloze installatie.
 • Ik heb een pakket besteld, wat is de inhoud van mijn doos?

  De inhoud van een Internet en TV Basis zonder extra opties bestaat uit:
  - Installatieomschrijving
  - Experia Box (WiFi-modem, inclusief stroomadapter) + 1,8 meter ethernetkabel + telefoonkabeltjes
  - 1 x HD tv-ontvanger (inclusief stroomadapter) + HDMI-kabel van 1,2 meter + afstandsbediening + 10 meter ethernetkabel

  De inhoud van een Internet en TV of zonder extra opties bestaat uit:
  - Installatieomschrijving
  - Experia Box (WiFi-modem, inclusief stroomadapter) + 1,8 meter ethernetkabel + telefoonkabeltjes
  - 2 x HD tv-ontvanger (inclusief stroomadapter) + 2 x HDMI-kabel van 1,2 meter + 2 x afstandsbediening + 2 x 10 meter ethernetkabel

  De inhoud van een Internet en TV 4K of zonder extra opties bestaat uit:
  - Installatieomschrijving
  - Experia Box (WiFi-modem, inclusief stroomadapter) + 1,8 meter ethernetkabel + telefoonkabeltjes
  - 2 x 4K UHD tv-ontvanger (mits uw postcode dat toelaat, anders krijgt u misschien een HD tv-ontvanger) (incl. stroomadapter) + 2 x HDMI-kabel (Hi Speed 2.0) + 2 x afstandsbediening + 2 x 10 meter ethernetkabel

 • Wat als ik niet aanwezig ben als de bezorger met mijn pakket komt?

  Geen zorgen. Wanneer u niet thuis bent op het moment dat de bezorger van PostNL het installatiepakket komt afleveren, dan wordt het pakket bij uw buren afgegeven of wordt er op een andere dag nogmaals bezorgd. Mocht er dan niemand aanwezig zijn, dan laat de bezorger een kaart in uw brievenbus achter met het adres van het dichtstbijzijnde postkantoor (of ander PostNL afhaalpunt) waar het pakket afgehaald kan worden. Daar kunt u het binnen twee weken afhalen.
 • Hoelang duurt het overstapproces?

  Tijdens uw bestelling kunt u gebruikmaken van de gratis Overstapservice. Klik tijdens de bestelling op 'ik wil dat KPN mijn abonnement(en) opzegt'. Wij zeggen uw abonnement en extra's zoals tv-zenders voor u op aan de hand van uw gegevens. De voordelen:

  • Naadloze overstap
  • Wij regelen uw overstap aan de hand van uw gegevens.
  • 23 werkdagen overstaptijd i.v.m. wettelijk opzegtermijn oude provider

  Vergelijk hier alle pakketten van KPN

Verhuizen

 • Ik ga verhuizen. Wat moet ik doen?

  Bent u klant bij KPN en gaat u verhuizen? Dan kunt u uw huidige pakket meenemen naar uw nieuwe adres. Check wel eerst even wat u op uw nieuwe postcode kunt krijgen! Lees hier meer over verhuizen, zodat onze medewerkers contact met u op kunnen nemen om uw verhuizing te regelen. Alles wordt voor u geregeld, van het opzeggen van uw oude adres tot de naadloze overgang naar uw nieuwe adres.


  Uw nieuwe adres checken?
  Nieuwsgierig naar het aanbod op uw nieuwe adres of wilt u een nieuw en/of uitgebreider pakket? Het kan zomaar zijn dat u Glasvezel krijgt als u dat nu niet hebt. Bekijk de mogelijkheden op uw nieuwe adres.

  Als u uw toekomstige postcode hebt ingevuld bij de postcodecheck en uw pakket wilt ontvangen op uw huidige adres, vul dan tijdens uw bestelling een alternatief adres in. Het pakket krijgt u drie dagen voor uw aansluitdatum.
 • Ik woon op een tijdelijk adres. Kan ik dan toch iets bestellen bij KPN?

  Als u een tijdelijk werkadres hebt, kunt u uw bestelling gewoon online plaatsen. Wanneer u gaat verhuizen kunt u uw pakket meeverhuizen naar uw nieuwe adres. Wanneer er op uw nieuwe adres bepaalde producten van KPN niet leverbaar blijken te zijn, kunt u uw pakket aanpassen of opzeggen.
 • Kan ik mijn vaste telefoonnummer houden als ik verhuis?

  Jazeker! U kunt tijdens uw bestelling aangeven of u uw nummer wilt behouden. Als u naar een andere regio verhuist met een ander netnummer, kan dit helaas niet.

Interactieve TV

 • Is mijn TV geschikt voor Interactieve TV?

  Vrijwel elke TV met een scart-aansluiting of HDMI-poort is geschikt voor Interactieve TV. Twijfelt u? Neem dan contact op met de leverancier van uw televisie.
 • Hoe sluit ik Interactieve TV van KPN aan?

  Er zijn verschillende manieren om Interactieve TV van KPN aan te sluiten. KPN adviseert om Interactieve TV met een kabeltje direct met uw modem te verbinden. Hiervoor is een ethernetkabel noodzakelijk. Deze wordt meegeleverd in het installatiepakket. De tv-ontvanger verbindt u vervolgens gemakkelijk met uw TV door middel van een HDMI- of scartkabel.
 • Wat is het voordeel van Interactieve TV als u de kabel gewend bent?

  Met Interactieve TV kunt u online tv-kijken. KPN biedt hiervoor een aantal mooie extra’s, die andere aanbieders via de kabel niet bieden. U krijgt meer dan 60 zenders, waarvan meer dan 30 HD-zenders. Zo kunt u een hele serie opnemen terwijl u dit maar één keer hoeft in te stellen. U kunt op elk apparaat in en om uw huis uw programma’s terugkijken. Extra tv-ontvangers kunt u tijdens uw bestelling aan uw pakket toevoegen voor slechts € 5,- /mnd. Ook biedt KPN u Begin gemist: Nooit meer een deel van uw programma missen wanneer u de televisie te laat aan zet.
 • Krijg ik een nieuwe afstandsbediening?

  Ja, bij uw Interactieve TV krijgt u een afstandsbediening bij elke tv-ontvanger. Hiermee bedient u uw tv-ontvanger én de tv. Zo kunt u programma's pauzeren en opnemen, maar ook gewoon zappen. Op deze manier hebt u maar 1 afstandsbediening nodig. Meer weten over de afstandsbediening?
 • Welke tv-zenders krijg ik bij Interactieve TV?

  U krijgt meer dan 60 tv-zenders waarvan 30 HD.

  Bekijk het gehele overzicht.
 • Hoe werkt onderweg tv kijken?

  Met Interactieve TV Online (iTV Online) kijkt u onderweg tv op uw tablet of smartphone. Download de app of ga naar de website. We hebben meer dan 25 zenders en proberen continu nieuwe zenders toe te voegen. Online tv kijken van KPN is handig voor in de trein, op de camping of terwijl u ergens wacht.
 • Kan ik Programma Gemist gebruiken als ik onderweg ben?

  Bij elk KPN pakket met Interactieve TV kunt u Programma Gemist van vandaag en gisteren van NPO 1,2 en 3 terugkijken. Dit kan ook op uw smartphone en tablet. Als u een Pluspakket kiest (of gratis krijgt omdat u KPN Compleet wordt) kijkt u tot 10 dagen terug naar programma's van NPO 1,2,3, SBS6, Net5 en Veronica.
 • Ik wil geen kabels trekken voor de tv. Waar bestel ik een draadloze verbindingsset?

  Een draadloze verbindingsset voor uw televisie kan een uitkomst zijn, want u hoeft geen kabels te trekken. U sluit de draadloze verbindingsset gewoon aan in het stopcontact. Handig, maar dit gaat wel ten koste van de kwaliteit van uw verbinding. Wij raden u daarom aan dit alleen te doen als het niet anders gaat en bieden ook geen mogelijkheid om dit direct mee te bestellen met het pakket.

  Mocht u toch een draadloze verbindingsset willen, dan neemt onze Gratis Monteur dit voor u mee. Hij adviseert u bij uw situatie en kan eventueel ook netjes kabels trekken. Als u de draadloze verbindingsset afneemt bij onze monteur, dan komen de kosten hiervan (80,- voor 1 tv en 115,- voor 2 tv's) terug op uw eerste factuur.

Internet

 • Welke internetsnelheid is er op mijn werkadres beschikbaar?

  Wanneer u uw pakket wilt bestellen, wordt er meteen bij de eerste stap getoond wat de verwachtte internetsnelheid (ook wel bandbreedte genoemd) op uw adres is. Vervolgens kunt u zelf kiezen welke internetsnelheid het beste bij u past. Wanneer er glasvezel beschikbaar is op uw adres, krijgt u een gratis glasvezelverbinding met een snelheidsgarantie. Dit betekent dat de getoonde snelheid ook daadwerkelijk de snelheid is die op uw adres geleverd kan worden en niet beïnvloed wordt door de afstand tot de centrale of het internetgebruik van uw buren.
 • Welke internetsnelheid heb ik nodig?

  • Tot 50 Mbit/s download, tot 5 Mbit/s upload: Ideaal voor de ondernemer die veel onderweg is en ‘s avonds e-mails en de administratie bijwerkt.
  • Tot 100 Mbit/s download, tot 10 Mbit/s upload: Perfect voor kleine bedrijven waar medewerkers tegelijkertijd internet gebruiken om te mailen, te skypen, te surfen en in de cloud te werken.
  • 150 Mbit/s downloadsnelheid, tot 15 Mbit/s upload: Geen gedoe. Met het hele bedrijf tegelijkertijd supersnel up- en downloaden zonder op elkaar te hoeven wachten. Dit pakket raden wij ook aan als u uw WiFi deelt met uw klanten of wanneer u ook andere apparaten hebt aangesloten op uw internetverbinding zoals een IP alarmsysteem. (indien beschikbaar op uw adres) .

  • De internetsnelheid die wij u kunnen leveren is afhankelijk van uw locatie.

 • Kan ik Glasvezel krijgen?

  Doe onze postcodecheck om erachter te komen of er op uw werkadres glasvezel beschikbaar is. Doe de postcodecheck
 • Ik heb al Spotify Premium. Hoe upgrade ik mijn account?

  Geen probleem. Een gratis account upgradet u binnen 5 minuten naar Spotify Premium zonder dat u uw nummers verliest. Heeft u al een abonnement? Zet deze dan eerst stop, zodat u daarna weer een gratis account hebt, die u kunt opwaarderen naar Spotify Premium van KPN.
 • Krijg ik een e-mailadres?

  Ja, bij alle pakketten met Internet van KPN krijgt u een e-mailadres. Uw e-mailaccount ontvangt u na uw bestelling en wordt automatisch gegenereerd: gebruikersnaam@kpnmail.nl. Wilt u een ander e-mailadres? U kunt vijf e-mailadressen (aliassen) aanmaken.

Bellen

 • Kan ik mijn telefoonnummer behouden als ik overstap naar KPN?

  Jazeker! U kunt tijdens u bestelling aangeven of u uw nummer wilt behouden. U kunt twee vaste nummers meenemen. Als u naar een andere regio verhuist met een ander netnummer, kan dit helaas niet.
 • Wanneer krijg ik mijn nieuwe telefoonnummer?

  U ontvangt uw nieuwe telefoonnummer een aantal dagen voordat uw pakket ingaat via e-mail. De nummers kunt u ook terugvinden in MijnKPN.
 • Ik wil meer dan 2 vaste lijnen. Kan dit?

  Wilt u meer dan twee vaste lijnen op de werkvloer? Vraag dan advies op maat aan.
 • Ik hoef niet onbeperkt te bellen. Kan ik ook per minuut afrekenen?

  BelOnbeperktAltijd zit standaard inbegrepen in het pakket. Belt uw bedrijf niet veel met de vaste lijn? Dan kunt u deze bundel tijdens het bestellen uitzetten. Uw pakketprijs gaat dan omlaag. Gaat u in de toekomst wel veel bellen? Dan kunt u de optie op een later tijdstip alsnog aanzetten.

Vaste klant en KPN Compleet

 • Wat is mijn Compleet-voordeel als vaste klant?

  Hebt u al een consumenten mobiel abonnement van KPN en wilt u Internet (en/of TV) bestellen? Dan krijgt u veel voordelen cadeau. Uw voordelen als u een consumenten KPN Mobiel abonnement combineert met KPN KleinZakelijk :

  • € 4,13 Mobiel Korting per maand per mobiel abonnement
  • Dubbel Zoveel MB’s, minuten en sms’jes
  • Gratis zenderpakket naar keuze
  • Gratis Onderling Bellen met alle telefoonnummers op uw adres
  • Onderling MB’s Delen


  U aanmelden voor KPN Compleet is simpel. Doe de postcodecheck, geef aan of u consumenten mobiel van KPN hebt en check uw voordeel.
 • Ik ben al klant bij KPN en wil een nieuw pakket bestellen. Hoe werkt dit?

  U kunt gewoon doorgaan met het aanmaken van uw online bestelling. Het is mogelijk dat een medewerker van KPN naderhand contact met u opneemt.

 • Ik ben al klant bij KPN en wil Glasvezel internet bestellen. Hoe doe ik dit?

  Check de beschikbaarheid van Glasvezel internet op uw adres door uw postcode en nummer in te vullen op onze overzichtspagina. Wanneer Glasvezel beschikbaar is op uw adres, wordt Internet met Glasvezel getoond. Deze pakketten worden standaard en zonder extra kosten geleverd over ons glasvezelnetwerk. Bestel uw pakket incl. alle opties die u nu al hebt en wilt behouden, KPN zorgt dat uw oude en nieuwe abonnement naadloos in elkaar overgaan.
  Bekijk hier de beschikbaarheid van Glasvezel op uw adres.
 • Hoe kies ik mijn gratis zenderpakket bij KPN Compleet?

  Vul op de pakkettenpagina uw postcode in en geef aan dat u ook een Mobiel Abonnement van KPN hebt. Op de pagina waar u uw pakket kunt uitbreiden, kunt u uit de zenderpakketten FOX Sports Eredivisie, het Pluspakket of het Kidspakket kiezen.

  FOX Sports Eredivisie: Bent u een voetballiefhebber en wilt u elk weekend genieten van live Eredivisie-voetbal? Kies dan voor FOX Sports Eredivisie.
  Pluspakket: Met het Pluspakket krijgt u diverse extra zenders zoals: Animal Planet, Discovery Science, Disney Jr. Daarnaast kunt u tot 10 dagen terug Programma Gemist gebruiken voor NPO1, 2, 3, SBS6, Net5 en Veronica én krijgt u elke maand 20 nieuwe films.
  Kids Pakket: Laat uw kinderen ademloos kijken naar de beste kinderzenders van het Kidspakket zoals: Disney Junior, Nick Toons en BabyTV.
 • Ik heb net KPN mobiel besteld. Hoe bestel ik Internet (en/of TV) met Compleetvoordelen?

  Vul uw postcode in en geef aan dat u ook consumenten KPN Mobiel hebt. Wanneer u uw pakket bestelt, worden uw voordelen automatisch geactiveerd. Uw mobiele voordelen zoals Dubbel Zoveel Data en € 4,13 korting per maand gaan na vier werkdagen al in!
  Als u onlangs een consumenten KPN Mobiel abonnement hebt besteld, kan het zijn dat we dat nog niet verwerkt hebben. Dat is geen probleem. U kunt u altijd later aanmelden voor KPN Compleet.
  Vergelijk hier alle pakketten van KPN
 • Ik heb een zakelijk mobiel abonnement. Kan ik ook KPN Compleet worden?

  Wanneer u Internet of TV combineert met een KleinZakelijk Mobiel abonnement heeft ontvangt u compleet voordelen.

Zakelijke Service

 • Moet ik extra betalen voor Zakelijke Service?

  Nee, als KleinZakelijke klant krijgt u van ons Zakelijke Service inclusief bij elk abonnement.
 • Wat krijg ik voor Zakelijke Service?

  • Gemakkelijk overstappen, aansluiten met gratis monteur en gratis WiFi-check.
  • Speciale helpdesk 24/7 bereikbaar voor storingen en servicevragen (0800-0403).
  • Bij storingen voor 17.00 gemeld, bent u dezelfde dag weer online.
 • Wat betekent overstappen naar KPN en aansluiten met gratis monteur?

  De monteur wordt altijd ingepland (indien gewenst) na het plaatsen van een bestelling. Naast de installatie voert de monteur standaard een WiFi-check uit. Eventueel kan tegen betaling direct WiFi-apparatuur gekocht en geplaatst worden.

  Tijdens uw bestelling kunt u gebruikmaken van de gratis Overstapservice. Klik tijdens de bestelling op 'ik wil dat KPN mijn abonnement(en) opzegt'. Wij zeggen uw abonnement en extra's zoals tv-zenders voor u op aan de hand van uw gegevens. De voordelen:

  • Naadloze overstap
  • Wij regelen uw overstap aan de hand van uw gegevens.
  • 23 werkdagen overstaptijd i.v.m. wettelijk opzegtermijn oude provider

  Vergelijk hier alle pakketten van KPN
 • Hoe is de garantie "voor 17.00 storing gemeld, dezelfde dag weer online" ingevuld?

  Wanneer er sprake is van een storing, sturen we in overleg en eventueel per koerier vervangende hardware zodat u snel weer online bent. Ook zullen we een monteur aansturen om het probleem definitief op te lossen.
 • Eenvoudig overstappen
 • Gratis installatie
 • Zakelijke Service

Let op: Doe de postcodecheck en controleer de beschikbaarheid op uw werkadres. De prijzen zijn exclusief btw. Onze pakketten kunt u na het 1e jaar per maand opzeggen. Interactieve TV is alleen verkrijgbaar i.c.m. internet van KPN. Op het actieaanbod zijn actievoorwaarden van toepassing.